Tabără de muncă la Praid

[wzslider]

Această tabără a fost organizată pentru tinerii defavorizaţi din Târgu-Mureş care fac parte din Proiectul „Onesimus” sprijinit de către Dorcas Aid Romania și derulat în cadrul „Asociţia Pro Christo Et Ecclesia”.

Locul: Tabăra s-a desfăşurat în jud. Harghita, localitatea Praid în perioada 25 iunie -2 iulie, 2012.

Participanţi: Au participat 17 tineri defavorizaţi între 16-17 ani, 4 lideri şi 3 voluntari.

Scopul taberei: Socializarea tinerilor la muncă.

Din programul taberei:

Fiecare zi s-a început cu rugăciune, împlicând activ tinerii şi în acest moment al zilei. Dimineaţa se citeau versete din Biblie, tema fiind animalele din biblie ca: mielul, porumbelul, şarpele, leul, furnica, etc.

Pe tot parcursul taberei s-a oferit posibilitatea tinerilor de a lucra 4-5 ore în renovarea clădirii de tabără.

Tinerii au fost împărţiţi în grupuri mici de lucru, fiecare grupă fiind condusă de un lider.

În cursul săptămânii tinerii au reuşit să zugrăvească sala de mese, curăţenie în clădire, să aranjeze curtea, să amenajeze corturi pentru loc de desfășurare a diverselor programe ale taberei și să planteze flori.

Făcând faţă acestori sarcini, tinerii au avut posibilitatea de a învăţa comportamentul în relaţie cu munca: precizie, responsabilitate, perseverenţă.

Munca lor a fost evaluată şi discutată împreună cu liderii, iar la sfârşitul taberei au primit bani de buzunar, acest lucru fiind şi mai motivant pentru tineri.

După masă se continua programul cu discuţii în grupuri mici intitulate: ”Întrebări despre viață?” -prin intermediul cărora s-a discutat următoarele teme: ”Care este atitudinea mea față de muncă?”, “Care sunt capacitățile mele și în ce domeniu mă pot dezvolta?” , ”Care este visul meu în viață?”, ”Cine este sprijinul meu în drumul ales?” etc.

Tinerii au primit şi sarcina de a pregăti diverse afişe, să compună cântece, să scrie poezii legate de tematica zilei.

Seara au vizionat filme, au participat la foc de tabără, au jucat jocuri de rol, au slăvit pe Dumnezeu.

La sfârşitul taberei am primit feedback-uri pozitive de la tineri, care au fost bucuroşi şi recunoscători pentru experienţele dobândite. Tinerii ne-au mărturisit că au aflat că sunt capabili de a face față acelor sarcini în care erau implicaţi, deși nici nu credeau că pot.

Întreaga tabără a fost binecuvântată de Dumnezeu!