Rețele de siguranță socială

Dorim, prin intermediul partenerilor, să mobilizăm resursele locale astfel încât să creăm rețele de siguranță socială la nivel local, pentru ca viața vârstnicilor să devină mai bună.

Ideea proiectului s-a născut în 2003 în urma unei vizite al lui Dirk Jan Groot (fondatorul Dorcas Internațional) în casa unui vârstnic care avea doar doi cartofi pe masă. Această imagine a avut un impact asupra lui Dirk Jan Groot care, motivat de sărăcia precară a vârstnicilor din România, a pornit o campanie de strângere de fonduri. Campania a devenit un proiect prin care peste 960 de vârstnici sunt sprijiniți lunar.

Proiectul este unul complex, activitățile fiind concepute la nivel de individ, comunitate și societate în 6 județe din România (Vaslui, Botoșani, Mureș, Cluj, Sălaj și Bihor). Alături de partenerii noștri implicăm actorii locali și alte organizații pentru a face viața mai frumoasă vârstnicilor.

Pe lângă ajutorul material, psihologic și spiritual primit, bunicii sunt implicați în activități de generare de venit, evenimente sociale, excursii, întâlniri tematice și de socializare.

De 18 ani continuăm să le facem viața mai ușoară. Te invităm să citești raportul proiectului și să afli mai multe despre impactul adus în viețile vârstnicilor.

Despre noi

Luptăm pentru o schimbare durabilă în viețile celor aflați în sărăcie sau dificultăți.