Valori

Dorim să vedem oameni și comunități înfloritoare.

Ce ne motivează? 

Dorim să vedem oameni și comunități care înfloresc. 

Dorcas este o organizație creștină cu valori biblice. În munca noastră, deși vedem multe lucruri care sunt greu de acceptat, refuzăm să caracterizăm orice situație ca fiind fără speranță. Credem în oamenii pe care i-a creat Dumnezeu. Credem într-o lume mai bună. 

Care sunt credințele noastre?

Credem în Dumnezeu. Credem că fiecare om, indiferent de rasă, sex, religie sau apartenență politică are dreptul la viață și a fost înzestrat cu un potențial. Dorim să împărtășim dragoste și speranță tuturor celor care trăiesc în sărăcie, sunt excluși sau sunt aflați în dificultate.

Ce vedem?

În această lume observăm sărăcia și excluziunea, inclusiv lipsa demnității și nu dorim să ne lăsăm bătuți în fața acestor provocări. Luptăm pentru dreptate și pentru a face schimbări tangibile pentru oameni și comunitățile lor.

Ne definește:

Angajamentul față de oamenii pe care îi susținem. Acolo unde există sărăcie, excluziune sau criză, îi ajutăm pe oameni să înflorească având acces la servicii de bază; îi ajutăm să-și restaureze demnitatea și reziliența pentru a crea comunități puternice; ne adresăm celor marginalizați fără a arăta favoritism.

Angajamentul față de părțile interesate cu care lucrăm. Identificăm parteneriate cu alți actori pentru a crește impactul pe termen lung al eforturilor noastre. Suntem un partener de încredere care oferă profesionalism. 

Angajamentul față de cei care ne susțin munca. Îi vedem pe toți cei care contribuie la misiunea noastră – prin rugăciunile, timpul și banii lor, sau prin alte mijloace – ca niște parteneri de neprețuit. Îi implicăm în munca noastră și le prezentăm rezultatele noastre prin raportări transparente și mărturii ale vieților schimbate. 

Ce ne caracterizează?

Atenție acordată individului. Dezvoltăm programe care au la bază intervenții la nivel de individ. Privim oamenii în ochi și îi ajutăm să câștige încredere.

Rezultatele cuantificabile. Luptăm împotriva nedreptății și perseverăm monitorizând fiecare rezultat.

Suntem demn de încredere. Facem ceea ce spunem că facem, lucrăm în mod deliberat și suntem buni administratori de resurse.

Prezența locală. Suntem implicați la nivel local, în comunitate, prin partenerii noștri.  

Abordare

Lucrăm direct cu persoane vulnerabile, comunitățile din jurul lor și cu structuri sociale mai largi pentru a ne asigura că programele noastre sunt relevante și au un impact durabil.