Antreprenoriat social
Credem că fiecare om este înzestrat cu abilități care pot fi puse în valoare prin oferirea unui context favorabil pentru dezvoltarea lor. Împreună cu partenerii locali implementăm în prezent 3 proiecte care urmăresc să producă schimbări sustenabile în viețile oamenilor.
Centrul Sukhar: Dezvoltarea abilităților de croitorie
În Girișu de Criș (jud. Bihor), împreună cu Centrul Creștin Betania, printr-un program de învățare a abilităților de croitorie și de dezvoltare personală pentru femeile din comunitatea romă, transformăm activitățile în oportunități de generare de venituri.
Doamnele și domnișoarele care participă zilnic la activitățile de croitorie și la diferite sesiuni de învățare a deprinderilor de viață pregătesc produse pentru a fi puse în vânzare. Mâinile lor harnice pregătesc fețe de pernă, măști faciale, șorțuri și haine pentru casele lor, dar și pentru comunitate.
Ferme sociale
Agricultura a fost dintotdeauna dragă românului care trăiește la țară. În anul 2021, în zona Gherla (jud. Cluj) și Crasna (jud. Sălaj) am dat startul unui proiect prin care încurajăm agricultura ca și mod de generare de venituri și de implicare a categoriilor de persoane vulnerabile.
Împreună cu partenerii locali, Asociația „Oastea Domnului Gherla” și Asociația Pro Christo et Ecclesia Sălaj, mobilizăm actori locali și grupuri de mici viitori antreprenori pentru a dezvolta ferme sociale. Prin implicarea tinerilor și a vârstnicilor din proiectele de dezvoltare a Rețelelor de Siguranță Socială dorim să creăm un mediu în care 3 generații să se implice împreună într-un proiect cu un scop comun.
Întreprinderi sociale în zona de Nord - Est a României
Continuăm să lucrăm în zonele mai puțin dezvoltate ale României (jud. Botoșani). Împreună cu partenerii noștri locali: Asociația Creștină „Pentru Tine”, Asociația „Impact Trușești” și Primăria Trușești, dorim să creăm un model de dezvoltare comunitară sustenabil care poate fi multiplicat și în alte comunități.
Cooptăm actori comunitari și mobilizăm resurse locale pentru a pune în funcțiune un Centru de Dezvoltare Comunitară axat pe 3 intervenții:
- Susținerea micilor antreprenori locali, prin încurajarea și mentorarea lor dar și prin acțiuni concrete precum crearea unui coș de produse tradiționale și înființarea unui magazin social.
- Crearea unei rețele de siguranță comunitară pentru persoanele defavorizate.
- Realizarea unui program after-school destinat copiilor proveniți din familii aflate în dificultate.