Incluziune socială

Copiii de astăzi sunt adulții de mâine! Credem că cea mai bună investiție pentru viitor este cea făcută în educația și incluziunea socială a copiilor.

"Școală după școală"

Dorcas Aid România lucrează în domeniul integrării romilor de aproximativ 21 ani. În localitatea Tărian (jud. Bihor), împreună cu Centrul Creștin Betania, implementăm de mai bine de 9 ani proiectul de Dezvoltare și Incluziune a Romilor. Cu sprijinul Primăriei și al școlii locale, peste 80 de copii iau parte la activitățile zilnice din programul „Școală după Școală”.

O zi de școală este mereu diferită, fiecare lecție are componente de educație non-formală, iar săptămânal copiii participă la întâlniri tematice prin care pot învăța deprinderi noi de viață. Zilele lor de naștere sunt sărbătorite, iar ieșirile în oraș, excursiile și taberele de vară sunt activitățile lor preferate.

În acest proiect nu uităm nici de părinți. Aceștia participă la sesiuni de educație și învățare de noi deprinderi de viață și se implică, în cadrul evenimentelor sociale din comunitate, împreună cu copiii lor.

Despre noi

Luptăm pentru o schimbare durabilă în viețile celor aflați în sărăcie sau dificultăți.