O șansă pentru Anamaria

Anamaria este o tânără de 20 ani din Tg. Mureș, beneficiara Proiectului „Onesimus”.

Copilăria Anamariei este foarte tristă. Din nefericire ea nu a petrecut anii copilăriei în siguranţă şi în condiţii adecvate. Tatăl ei era alcoolic și agresiv, iar familia trăia în condiţii modeste. Singurul venit al familiei era salariul mamei, din care trăiau 5 persoane. Între timp mama a părăsit familia, plecand în străinătate. Tatăl era în continuare incapabil să aibă grijă de ea, astfel Anamaria a fost găzduită pentru câteva luni de colegele de clasă, în fiecare săptămână locuind la o altă colegă.

Dar Dumnezeu a avut grijă de ea şi a ajuns într-un cămin de copii tip familial din Târgu-Mureș, și grație grijii şi bunătății acestei „familii mari“, a devenit o tânără mai echilibrată, plină de bunătate, empatie, cunoscând-l pe Dumnezeu.

În anul 2010 a început să frecventeze activităţile Proiectului „Onesimus”. Participând la programele proiectului timp de trei ani, și-a dezvoltat şi mai bine încredera de sine, a devenit mai activă, deschisă la lucrurile noi, şi conştientă de drumul ei în viaţă.

Profitănd de oportunităţile Proiectului „Onesimus” a terminat un curs de calificare profesională şi a obținut diplomă de lucrător în comerț. Profesorii de la acest curs erau mulțumiți de atitudinea ei, văzând entuziasmul cu care se apropia de cunoștințele noi, voind să priceapă şi să înveţe profesia de vânzător, iar în timpul practicii de lucrător în comerț dovedind capacităţile în domeniu.

În iulie 2012, când a terminat studiile la liceu, şi-a găsit un loc de muncă. Momentan este vânzătoare la un magazin din Târgu-Mureș, iar șefii ei sunt mulţumiţi de ea, spunând că este o tânără de încredere și politicoasă cu clienții.

Dorim din suflet, ca Dumnezeu să binecuvânteze viața sa şi să o ajute în drumul ei în continuare!