Lenuța și Găleata Albastră!

Anul acesta, in primavara, impreuna cu doi colegi am fost sa vedem situatia familiilor din Jud. Vaslui. Era prima oara cand Dorcas a oferit ajutor de urgenta din cauza zapezii si a frigului in zona jud. Vaslui, Negresti. Auzisem cat de greu este in acea zona, prima dintre cele mai sarace zone ale Romaniei, dar acum am avut ocazia sa vedem cum arata o astfel de zona si ce nevoi sunt acolo.

In timp ce vizitam oamenii , spre uimirea noastra, am vazut o fata mergand pe strada cu o Galeata Albastra in mana. De unde a aparut acea galeata albastra acolo? Cum? Cand? DE la cine? Erau primele intrebari care-mi veneau in minte. Noi nu trimisesem nici una in zona respectiva!!!

Asa am aflat povestea de viata a Lenutei.

Timp de 21 de ani Lenuta a locuit intr-o incapere din chirpici, cu un acoperis darapanat. Atunci cand ploua se ascundea sub pat iar acum din locul acela groaznic a ajuns sa locuiasca intr-o casuta formata dintr-o camera foarte modest aranjata: o soba, o masa si un pat. Lenuta este orfana si nu are venit de nici un fel, pentru painea zilnica ea cauta in gunoaie fier vechi pe care il vinde.

”Casa noua” si ceea ce are acolo i-a fost oferita de catre fratele Marica Paul, cel care slujeste zi de zi in acea zona cu o daruire rar intalnita si vazuta.

In final am aflat si drumul Galetii Albastre care era acum la Lenuta si nu pot decat sa-mi exprim bucuria si multumirea ca Dumnezeu are caile Lui miraculoase de a ajuta oamenii, dincolo de asteptarile noastre previzibile!!!