Șansa lui Joshua

Când tatăl său a murit în aprilie 1994, Joshua Muteti Nzola era în clasa a patra. Cinci din fraţii şi surorile lui mai mari erau încă la şcoală. Doar un frate lucra ca şi recepţioner. Mama lor fiind acasă, îngrijind copiii, perspectivele micului Joshua pentru o educaţie bună erau mici. Pentru mama lor, era o luptă în fiecare zi să găsească ce să le pună pe masă copiilor.

În acea perioadă o persoană binefăcătoare i-a spus mamei despre programul de sponsorizare a copiilor din Machakos. În 1996 s-a găsit un sponsor pentru Joshua, el fiind în clasa a şasea. Avea acum speranţe că va putea studia şi nu va trebui să-şi mai facă griji cu privire la plata taxelor şcolare şi uniformă. Şi-a dat mai mult silinţa la învăţătură şi la examenele finale ale şcolii primare în 1999 a obţinut 526 din punctajul maxim de 700; astfel a ajuns la liceul St. Charles Lwanga  Kitui. A muncit mult pentru a obţine rezultate şcolare bune şi asistenţii sociali din cadrul proiectului l-au consiliat, s-au rugat împreună şi l-au încurajat pe timpul studiilor.

În 2003 la finalul liceului a obţinut media 9. În 2004 a urmat un curs acreditat de contabilitate, iar în august 2005 a intrat la Universitatea Kenyatta. În 2009 a absolvit facultatea obţinând o diplomă în economie, iar în acelaşi an, în decembrie Joshua a primit o slujbă ca asistent executiv. S-a căsătorit în decembrie 2010. În timpul lui liber petrece timp cu copiii sponsorizaţi în prezent în cadrul proiectui, îi încurajează şi colaborează cu asistenţii sociali.

Suntem mulţumitori sponsorilor care prin acest program dau speranţă şi viitor altor copii, asemenea lui Joshua, copiii fiind resursele noastre cele mai valoroase.