Dezvoltarea micilor fermieri

Dorcas Aid România în parteneriat cu Asociația CE Union Zalău și Asociația Tamosz derulează un nou proiect agricol în zona jud. Sălaj. ”Dezvoltarea micilor fermieri” este proiectul care ajută familiile sărace din satul Pericei să își dezvolte un venit propriu prin creșterea de animale și prin construirea unei sere. Acest ajutor este oferit printr-o formă de microcredit care ajută familiile să își construiască adăpost pentru animale, să își achiziționeze animale, utilaje agricole și să își construiască o seră, toate acestea în funcție de ceea ce dorește fiecare familie.

De asemenea, familile sunt instruite în a-și crea un plan de afaceri, sunt îndrumate și asistate în tot procesul de creștere a animalelor și de intreținere a serei. Sprijinul familiilor constă și în îndrumare spre o piață de desfacere care să le asigure o creștere a venitului propriu cu cel puțin 20% față de venitul actual.

Dorința mare a oamenilor de a fi parte a unui astfel de proiect precum și bucuria manifestată în acest sens reprezintă pentru Dorcas o confirmare a faptului că doar ”împreună putem face o schimbare!”

Interviurile pe care le puteti citi in sectiunea Agricultura sunt parte a acestui proiect de dezvoltare.