Povestea lui Ionuț

Ionuț este un băiețel draguț de 5 ani, care locuiește împreună cu familia sa în satul Mera. Până anul trecut nu a mers la grădiniță, petrecându-și mare parte a timpului pe străzile din sat, nesupravegheat, fără hrană sau îngrijire, ochii săi negri arătau apatie, răni și teamă. Nu avea deprinderi privind igiena, nu a folosit niciodată periuța sau pasta de dinți, neștiind la ce folosesc. Mai important de atât, era neglijat și trist. Dar acum, ce  diferență!

Acum fața lui strălucește într-un zâmbet ștrengăresc, este un băiețel sănătos, nemaifiind lăsat să se descurce pe cont propriu. Ionuț merge acum la grădiniță în fiecare zi, iar după grădiniță este învațat și i se oferă îngrijire prin partenerul Dorcas, Fundația Diakonia. El este învățat să lucreze ca parte a unui grup, și își dezvoltă limbajul, s-a integrat în colectivitate. Practic, învață lucruri noi în fiecare zi prin joacă și activități educaționale.

Ce lucru a făcut diferența în viața lui Ionuț? Îngrijitorii și voluntarii care l-au învățat cu răbdare, care i-au oferit dragoste, acceptare și apreciere. Diferența se datorează celor dedicați care l-au ajutat să învețe importanța igienei personale pentru ca astfel să aibă o viață sănătoasă, celor care i-au înțeles trăirile și l-au ajutat să înțeleagă și să învețe toate lucrurile importante și necesare pregătirii pentru a merge la școală.