Elena, mica floricultoare

Elena este unul din copiii defavorizați înscriși în proiectul ,,O șansă pentru o viață mai bună’’. Ea provine dintr-o familie modestă, părinții lucrând la o fermă de vaci. Mai are o soră și un frate mai mic. Condițiile locuinței compuse din doua încăperi sunt sărăcăcioase și nu pot oferi un mediu prea bun pentru copii.

Totuși, Elena fiind parte a proiectului nostru are oportunitate de a avea un mediu curat, sănătos și îndrumare pentru efectuarea temelor, sprijin pentru a nu renunța la școală. Astfel, rezultatele ei școlare s-au îmbunătățit, nu a mai avut absențe aproape deloc și imaginea ei de sine a crescut mult.

În ultimul an, și-a dorit mult să se implice în proiect și prin a ajuta la curățenie, la pregătirea mâncării. Și-a însușit astfel abilități gospodărești deosebite și îndemânare.  Împreună cu sora Maria, profesor voluntar în proiectul educațional, a  învățat să însămânțeze, să planteze și îngrijească flori în curtea proiectului. Face aceste lucruri cu o deosebită încântare, nevenindu-i să creadă cât de multe lucruri a învățat, și că poate să-i îndrume și pe colegii ei in tainele floriculturii.

Ne-am bucurat mult să vedem progresele ei și să recunoaștem că Elena a folosit toate oportunitățile de a-și îmbunătăți rezultatele școlare și de a învăța noi abilități și indemânări.