Copiii din Kenya

Unul din proiectele desfăşurate de Dorcas Aid Internaţional în Africa este “Sponsorizare copii”, prin care la momentul actual sunt ajutaţi 2.425 copii din Africa (mai exact din Kenia, Egipt, Etiopia, Lesoto, Mozambic, Tanzania şi Uganda). 670 dintre ei se află în Kenia, iar pentru această lucrare, Dorcas Aid Internaţional lucrează în parteneriat cu Biserica Evanghelică Răscumpărată din zonele Meru, Machakos şi Muthetheni – Kenia.

Deşi se spune că per general Kenya face parte din ţările africane dezvoltate, 56% din numărul populaţiei încă trăieşte sub linia de sărăcie. 80% din săraci trăiesc fie la sat, fie în mahalalele zonelor urbane. 2.2 millioane de oameni sunt deja infectaţi cu HIV/AIDS, 700 dintre ei mor zilnic. Ca şi rezultat, sunt peste 500,000 orfani care sunt lăsaţi singuri. Este o mare provocare pentru aceşti copii să meargă la şcoală, să beneficieze de igienă, mâncare şi haine.

Printr-o donaţie lunară de 25 de euro puteţi adopta financiar un copil. Copilul beneficiaza astfel de plata taxelor şcolare, rechizite, uniformă şcolară, mâncare şi asistemţă medicală. Toţi copiii sprijiniţi prin Dorcas frecventează şcoala. De asemenea copiii sunt consultaţi medical în fiecare an şi li se dau medicamente la nevoie. Asistenţii sociali din cadrul proiectului îi vizitează pe aceşti copii la şcoală şi acasă pentru a-i consilia. Se organizează de asemenea şi cluburi sociale (cluburi de sâmbăta) unde copiii se întâlnesc o dată pe lună pentru a se socializa – se joacă, cântă cântece, vizionează filme creştine şi împărtăşesc Cuvântul lui Dumnezeu.

Comunităţile ţintă sunt de asemenea implicate în programul de sponsorizare. Există întâlniri lunare unde părinţii copiilor sponsorizaţi discută subiecte care-i afectează pe copiii lor şi cum pot ei să-i ajute pe aceşti copii pentru a învăţa şi pentru a deveni cetăţeni responsabili. Câteodată aceşti părinţi sunt consiliaţi în ce priveşte SIDA, creşterea copiilor şi planificare familială.

Prin sprijinul dumneavoastră puteţi face o diferenţă în viaţa acestor copii!