Ce este campania “Găleata Albastră”?
Este o oportunitate pentru organizaţii şi biserici (care astfel devin parteneri în campanie) de a-şi motiva, responsabiliza şi implica membrii intr-o acţiune prin care cca. 5.000 de persone sărace vor primi o găleată plină cu alimente în perioada sărbătorilor de iarnă.
Cine este Dorcas Aid şi de ce această campanie?
Dorcas Aid este o organizaţie caritabilă creştină internaţională de ajutorare şi dezvoltare care operează în 15 tări din lumea întreagă, finanţând peste 200 de proiecte. Dorcas Aid a fost activă în România în ultimii 20 ani, oferind Ajutor Social, Servicii de Ajutorare şi Dezvoltare. În prezent, Dorcas Aid asistă peste 80 de organizaţii din diferite zone ale României cu bunuri de ajutor social. Aceasta include 2000 de pachete cu alimente care până prezent au fost primite din Olanda. Dorcas Aid ar dori să intre în parteneriat cu organizaţii din România pentru a introduce propria campanie alimentară generică Găleata Albastră Românească. România continuă să aibă mii de familii care nu sunt în stare să-şi asigure o alimentaţie corespunzătoare. Cautăm parteneri care să ni se alăture în oferirea unui ajutor practic acestor familii.
Cum funcţionează?
Dorcas Aid îşi va asuma responsabilitatea pentru partea de marketing şi promovare a acestei campanii, dar le cere partenerilor să ia găleţile albastre de 12 litri oferite de Dorcas şi să le umple cu alimente. Dorcas se va asigura ca toate găleţile să fie etichetate în mod corespunzător cu numele sau logo-ul organizaţiei dumneavoastră alaturi de propriul logo Dorcas.
Galeţile vor fi umplute cu alimentele alese care vor asigura hrana unei familii pentru una-două săptămâni. Dorcas Aid cere ca 20% din găleţile umplute să îi fie returnate. Organizaţia parteneră are apoi libertatea să distribuie restul de 80% din găleţile umplute organizaţiilor şi persoanelor vulnerabile din propria arie în care îşi desfăşoară activitatea. Găleţile pe care le daţi organizaţiei Dorcas Aid, vor fi distribuite în zone în care s-a stabilit că celor care au cel mai mult nevoie de ajutor le este oferită foarte puţină asistenţă sau chiar deloc.
Care este beneficiul organizaţiilor şi bisericilor partenere?
Este o cale excelentă să imbunătăţiţi starea de spirit a membrilor dumneavoastră şi să-i determinaţi să facă ceva pentru cei în nevoie. Este un bun exerciţiu de imbunătăţire a lucrului în echipă pentru angajaţii şi membrii implicaţi în colectarea şi împachetarea alimentelor si în distribuirea lor. Organizaţia pe care dumneavoastră sau angajaţii dumneavoastră o susţineţi va avea de câştigat în urma acestei acţiuni. Imaginea dumneavoastră de organizaţie căreia îi pasă va creşte.
Nu întârziaţi! Implicaţi-vă astăzi!