Un picnic de neuitat

Asociația Pro Christo at Ecclesia desfășoară împreună cu Dorcas Aid România proiectul Ajutor pentru vârstnici. Pe lângă ajutorul material oferit bătrânilor, în cadrul proiectului sunt organizate activități în care bătrânii pot socializa și întâlni alte persoane, inclusiv alți bătrâni care se află în aceeași situație ca și ei.

Un eveniment plăcut care a avut loc recent a fost cu ocazia vizitei a 4 voluntari olandezi veniți să ajute asociația la niște reparații la clădirea sediului asociației; cu această ocazie, coordonatorul de proiect a organizat un picnic împreună cu voluntarii olandezi, bătrâni din proiect și copii dintr-un centru de prevenție a tuberculozei. 14 bătrâni, 19 copii, 4 voluntari olandezi și 2 angajați ai proiectului au petrecut timp împreună cântând și jucându-se, iar la sfârșit au mâncat toți salată și slănină friptă la grătar.

La despărțire, o bătrânică recent ieșită din spital, a spus: “Așa vreau să îmi închei viața, printre voi, pentru că mă simt așa de bine când sunt cu voi” iar o altă bătrânică a spus “De 30 de ani n-am mai mâncat slănină friptă la grătar”. Nici unul din cei care am fost acolo nu am regretat ieșirea! – coordonatorul de proiect