Anul 2022 a fost un an plin de dăruire și emoții frumoase

Binele se face împreună, este sloganul care ne-a definit anul 2022. 
Tot ce realizăm în comunitățile din România se datorează parteneriatelor puternice și tuturor celor care ne sunt alături în fiecare proiect. În anul 2022  Fundația Regală Margareta a României a fost alături de noi în proiectul dedicat vârstnicilor din județul Cluj. 

Numărăm faptele bune de fiecare dată la sfârșit de an, cu speranța că vom reuși să le înmulțim și să aducem în continuare bucurie pe chipurile celor care trăiesc în zone defavorizate și în singurătate.
În ultimele luni gândurile ne-au zburat către cei 200 de vârstnici din județul Cluj care fac parte din proiectul nostru dedicat seniorilor și implementat cu sprijinul  Asociației Oastea Domnului Gherla.
Nu doar cu gândurile am fost alături de ei dar și cu faptele. Prin implicarea partenerului nostru am avut grijă ca ei să primească un pachet lunar cu alimente, produse de igienă și medicamente pentru alinarea a-și alina durerile. 
Fiecare lună din an a fost plină de activități dedicate vârstnicilor prin care aceștia au avut ocazia să simtă că fac parte dintr-o comunitate de oameni care se îngrijesc de ei și îi ascultă.
Vizitele lunare și discuțiile despre viață i-au făcut să simtă o alinare a sufletului. Oameni frumoși și blânzi au avut grijă să le împlinească unele nevoie pentru a le face viața mai ușoară. 

Evenimentele și momentele de socializare au fost cele mai bine primite de către toată lumea. 
Am marcat luna august cu o excursie la Mănăstirea Pârva (jud. Bistrița – Năsăud) prin care 30 de seniori, împreună cu voluntarii și cu ai noștri colegi de la Asociația Oastea Domnului Gherla, au avut ocazia de a petrece momente de bucurie în aer liber și trăiri spirituale în mediul cel mai drag lor. 

 

Și pentru că sănătatea este foarte importantă, o parte importantă a proiectului a fost măsurarea nivelului tensiunii arteriale și cel al glicemiei. Această activitate a fost o ocazie bună pentru ca bunicuțele să pună întrebări doamnei asistente legate de bune practici pentru  o sănătate mai bună.

 

Ultimele 3 luni din an au fost dedicate evenimentelor organizate în public, sărbătorilor și experimentării bucuriei de a fi parte dintr-o comunitate care încurajează bătrânețea activă.
Luna octombrie a început cu Ziua Internațională a Vârstnicilor (IDOP – International Day of Elderly People), iar timp de o săptămână, seniorii, alături de tineri voluntari au petrecut timp împreună.

 

Parcul central din Gherla a răsunat de bucurie pentru cei care au ales să petreacă această zi în aer liber. Baloane, jocuri, tombolă, prăjituri și multă voie bună au marcat IDOP 2023. 
Cu o organizarea impecabilă, partenerii noștri au reușit să aducă evenimentul la un alt nivel. Acest momente au avut puterea de a aduce speranță și gânduri pozitive celor care poartă anii în spate. 

 

Toate aceste momente fac vieților bunicilor care trăiesc grija zilei de mâine mai plăcută. Fără actorii din comunitate și fără sprijinul partenerilor, colaboratorilor și sponsorilor, aceste momente nu ar fi existat în Gherla și în satele din împrejurul orașului Cluj. Aceste momente frumoase sunt amintiri care rămân în memorie și care aduc un zâmbet pe buze. 
Cu speranța că și anul 2023 va fi unul plin de bucurii și activități noi în proiect, le mulțumim celor care fac posibile aceste trăiri, Asociația Oastea Domnului Gherla și Fundației Regale Margareta a României care a sprijinit proiectul prin Fondul Pentru Vârstnici