Ambasada Olandei susţine Dorcas Romania

Începând cu anul trecut, Dorcas România (mulțumită și lui Joeke van der Mei- director Dorcas) a început să dezvolte o relație activă cu Ambasada Olandei în România si Consulatul olandez din Cluj. Ambasada Olandei a inițiat un program susținut de sprinjinire a organizațiilor neguvernamentale olandeze din România, prin mijloacele aflate la dispoziția lor. Astfel, au fost organizate câteva întâlniri în Cluj și București cu reprezentanții acestor organizații. Ca rezultat al acestor întâlniri, s-a creat o listă de oportunități cu privire la modul în care Ambasada poate susține ONG-urile, s-au propus subiecte de instruiri, s-a pus la dispoziția organizațiilor o listă de companii olandeze active în România, împreună cu posibilitatea de a primi asistență din partea Ambasadei și Consulatului pentru a contacta aceste firme. Datorită D-lui Wouter Reijers, Consulul olandez in Cluj, Dorcas a inițiat o relație cu câteva firme din zona Clujului.

In data de 7 Mai, Dorcas a participat la o instruire și în același timp o sesiune de networking organizată de Ambasada Olandei, având ca subiect ideea de fundraising in România. Două organizații importante și cu rezultate de succes în fundraising și-au prezentat poveștile de success. Evenimentul a fost onorat de prezența Ambasadorului Olandei in România, D-l Mr. Matthijs van Bonzel (vezi foto)

Câteva din rezultatele specifice pentru Dorcas, născute din acest parteneriat: sprijinul oferit de Ambasada Olandei și de Consulat în stabilirea unor relații cu firmele olandeze, suportul oferit prin lobby&advocacy în oricare din subiectele relevante pentru munca noastră – corupție, Fonduri europene, probleme legate de sărăcie-, acces la structurile de autoritate politică și publică române.

Urmatorii pași pe care-i plănuim sunt: participarea Dorcas în cadrul unui eveniment organizat de Clubul oamenilor de afaceri olandezi- prin intermediul Consulului Olandei în Cluj (16 Iunie), participarea Dorcas la unul din evenimentele organizate în București la care vor fi prezenți reprezentanți ai Ong-urilor și companiilor olandeze, o vizită la Ambasada Olandei în București pentru discuții legate de provocările cu care ne confruntăm ca organizație în România, precum și continuarea dezvoltării unei relații cu mediul de afaceri olandez în România.