Fondatorul Dorcas în România

Dirk Jan Groot – fondatorul Dorcas – slujește actualmente ca ambasador, facilitator, susținător și trainer activ al organizației noastre.

Din această postură, ne-a vizitat și a petrecut o săptămână în România, discutând și instruind membrii organizației  pe tema fundraising-ului, a campaniilor și a networking-ului.

Parte din programul său a constat și  în vizitarea unor firme olandeze prezente în Cluj, legătura cu aceste firme fiind facilitată de Consulatul Olandei și Clubul oamenilor de afaceri olandezi din Cluj.

Ultimele trei zile ale vizitei d-lui Dirk Jan au constat în susținerea unei instruri diaconale și motivaționale cu lideri de biserici și voluntari dintr-una din cele mai sărace zone ale României, Negrești (jud. Vaslui).

La sfârșitul vizitei, dumnealui a participat la acțiunea de montare a zece noi toalete pentru vârstnici, în aceeași zonă – proiect inițiat anul trecut (2014), prin intermediul căruia vârstnicii au primit toalete noi de lemn.

Achiziția materialelor  pentru construcția toaletelor a fost susținută de donatori olandezi și donatori locali, iar construcția lor a fost realizată de voluntari din zona Negrești.