Vizită proiect agricol ”Dezvoltarea micilor fermieri”

IMG_1903 IMG_1907

Dorcas derulează acest proiect în parteneriat cu Asociația Tamasz începând din anul 2012, în jud. Sălaj. Până în acest moment în proiect au intrat 29 de familii nevoiașe care au fost ajutate, printr-o formă de împrumut, pentru a-și începe o mică afacere de familie în diferite domenii: agricultură (sere), creșterea de animale (găini pentru ouă, porci) și utilaje agricole. Scopul este ca mica afacere să se dezvolte astfel încât ea să le genereze un venit constant, pentru ca în final aceste familii să devină autosustenabile.

Vizitând unul dintre beneficiarii noștri, care a intrat în proiect anul trecut, cu sere, ne-a mărturisit optimismul lui legat de mica sa afacere: ” Un astfel de proiect este foarte folositor și ajută mult oamenii care sunt muncitori și doresc să facă ceva mai mult care să le aducă un venit familiei.” Nici unul dintre ei nu au loc de muncă și trăiesc doar din ceea ce le oferă producția din sere.

O altă familie vizitată a devenit beneficiar al proiectului în Noiembrie 2013 și și-au achiziționat doi porci mari. Acum în luna Martie 2014 au deja 11 purceluși de la o scroafă, au avut 13 purceluși dar 2 deja îi vânduseră. Dorința lor este să-și dezvolte mica afacere încât să poată crește cât mai mulți porci pentru a realiza un venit necesar familiei lor.

Pentru noi, echipa Dorcas, este o mare bucurie să vedem familii care reușesc, printr-un ajutor, să-și realizeze visele, să se dezvolte și să trăiască o viață mai bună!

 

[gravityform id=”2″ name=”Questions / Support” description=”true”]