Tabăra Tărian 2012

[wzslider autoplay=”true”]

Tabăra de vară organizată din 9-13 iulie la Șuncuiuși a fost una specială pentru că au participat și 19 tineri olandezi voluntari . Această tabără a fost organizată pentru copiii rromi din Tărian care sunt parte a proiectului educațional derulat în parteneriat cu Centrul Creștin Betania, Oradea.

Cei 22 de copii rromi care au participat au avut parte de momente deosebite alături de noi și de voluntarii olandezi. Ca să vă convingem, adăugăm aici câteva din mărturiile acestor copii minunați.

Mulțumim olandezilor pentru că s-au jucat așa de mult cu noi și nu se fereau să ne țină de mână… (Janos)

Eu o iubesc pe Caramelo la fel de mult cum o iubesc pe mama mea ( nume dat unei voluntare olandeze care seamănă cu un personaj dintr-un film ϑ) (Gabriela)

Mie mi-a plăcut că ne trezeam dimineața și făceam înviorare în fiecare zi. (Dani)

Le mulțumesc la olandeze că ne-au spălat pe cap, ne-au uscat cu uscătorul, ne-au pieptănat, ne-au împletit frumos și ne-au învățat să facem fundițe din șervețele. (Maria)

Mie mi-a plăcut cel mai mult în tabără seara talentelor, când au fost cele mai multe scenete, jocuri și cântece. Ne-am distrat mult, dar la sfârșit am plâns aproape toți pentru că era ultima seară cu voluntarii și nu știm când o să-i mai vedem… (Adi)

Mie mi-a plăcut foarte mult toată mâncarea, toate supele , felurile doi, și toate deserturile. Tanti Sanda a făcut mâncare foarte bună și mai mulți copii am cerut supliment. (Ghizela)

Mie mi-au plăcut pijamalele, tricourile, pantalonii, lenjeria. O să-mi amintesc totdeauna de tabără când o să mă îmbrac cu ele… (Alex)

Toată tabăra mi-a plăcut foarte mult, dar mai ales drumețiile și vizita la peștera ,, Ungurul Mare’’. Nu mi-a fost frică de lilieci. Eu m-am simțit rău în ultimele două zile, am avut febră, dar copiii și voluntarii din Olanda s-au rugat pentru mine și mi-a trecut. (Strugurel)

Deși am avut emoții pentru această tabără, fiind prima cu un număr așa de mare de voluntari olandezi ( 16 tineri de 16 si 17 ani, o familie în vârstă și o lideră Dorcas), totul a fost deosebit de frumos.

Inima mea a fost atinsă de dedicarea deosebită a acestor tineri, de faptul că nu s-au ferit deloc de micuții rromi, ci au desfășurat toate activitățile împreună, i-au imbrățișat, i-au ajutat în fiecare lucru. De asemenea, tinerii voluntari din Cluj au fost foarte implicați și ne-au ajutat în fiecare zi.

Pentru copiii rromi din Tărian a fost pentru prima dată în viață să meargă într-o tabără, să vadă munții, stâncile, să facă baie la duș !!! Ei provin din familii foarte sărace care i-au trimis în tabără cu o plăsuță cu 2-3 hăinuțe… Aici au primit încălțăminte, pijamale, tricouri, pantaloni, rochițe, lenjerie de corp, produse de igienă.

În fiecare zi bucuria a strălucit pe fețele lor, văzând cât de speciali sunt ei pentru noi și cât de multe activități s-au organizat : drumeții, lucru manual, lecții biblice, jocuri sportive, ștafete, picură, vizionare de desene animate, seara talentelor, premieri, învățare de cântece noi, inclusiv un cântecel în românește, maghiară, franceză, engleză și olandeză ϑ.

Suntem mulțumitoare lui Dumnezeu și eu, și colega mea, Ioana, pentru că această tabără a fost darul Lui special pentru copiii defavorizați din Tărian. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această tabără! Dumnezeu să-i binecuvânteze!

DANA VEREȘ (organizator)