Șansă pentru o viață mai bună


In urma cu 7 ani Dorcas Aid Romania a initiat primul proiect cu copii romi. In acest moment existe 4 proiecte care se adreseaza in mod special copiilor romi din Mera (jud Cluj) Oradea, Tarian si Cheresig (jud. Bihor). Aceste proiecte sunt implementate, in parteneriat cu Dorcas Aid Romania, de catre Fundatia Diakonia din Cluj Napoca si Centrul Crestin Betania din Oradea.

180 de copii sunt ajutati zilnic printr-un program „after school” la temele de casa primind si cate o masa calda. Sunt organizate diferite activitati de insusire a deprinderilor de igiena, bune maniere, cantece, lucru manual- stimuland creativitatea copiilor, lectii biblice iar finalul anului scolar fiind „recompensat”cu o tabara de vara.

Parintii sunt si ei, totodata, parte a proiectului organizandu-se seminarii speciale pentru ei si activitati deosebite pentru mame, cum ar fi initiere in croitorie si crearea de lanturi, bratari din margele. Prin toate activitatile implementate scopul final al proiectului consta in reducerea abandonului scolar, imbunatatirea rezultatelor scolare si oferirea unei sanse pentru o viata mai buna.