Lecția de istorie

17 bătrâni din Mera, Bonțida și Cluj au participat la excursia de o zi organizată de Fundația Creștină Diakonia, cu sprijinul Dorcas, la Cetatea Hunedoarei. Acolo am fost întâmpinați de Preotul Reformat din oraș, care fiind și profesor de istorie, i-a îndrumat pe bătrâni în vizitarea cetății și a oferit date și detalii foarte interesante despre cetate și despre istoria ei.

La fiecare astfel de excursie, unul din momentele cele mai apreciate este masa luată împreună cu toții; și de această dată bătrânii s-au simțit onorați prin modul în care au fost serviți și au apreciat foarte mult calitatea mâncării.

La sfârșitul excursiei, una dintre vârstnice ne-a spus: „Cu o zi înainte de excursie nu m-am simțit bine, apoi în dimineața excursiei vremea era urâtă și cețoasă, dar m-am gândit că nu știu când o să mai am ocazia să mă duc în excursie. Sunt bolnavă cu inima, am fost operată, acum am bypass și nimeni nu știe câte zile mai am. Deci am venit în excursie și nu am regretat. A fost foarte frumos, cetatea a fost minunată, preotul reformat a fost ca și o carte de istorie, despre fiecare colțișor din cetate a avut o poveste. M-am simțit foarte bine și sper din tot sufletul să mai am ocazii să particip la excursii. Vă mulțumesc pentru acest program și mă rog pentru toți sponsorii.”