Familia Maftei

Acesti beneficiari ai Proiectului „Dezvoltarea micilor fermieri” din Havârna, jud. Botoșani, au doi copii. In urma cu doi ani, când i-am cunoscut, aveau ca venit lunar constant doar alocația de stat a copiilor.  Au intrat în proiect ca beneficiari în Decembrie 2013 cu dorința de a-și construi o seră unde să-și poată cultiva legume pentru comercializare.

Realizarea acestui lucru reprezenta un vis pentru această familie. De mai mulți ani ei cultivau suprafata mare a gradinii lor cu legume de tot felul pentru vânzare, dar cu toate acestea nu reușeau să realizeze un venit suficient pentru nevoile familiei și aceasta deoarece creșterea legumelor în spațiu neprotejat făcea imposibilă o producție satisfăcătoare și timpurie.

După obținerea creditului de la Dorcas, acestă familie a reușit in  2014 să-și construiască o seră de 40x8m unde deja au cultivat roșii și ardei, legume cu care au ieșit la piață mult mai devreme decât în anii precedenți. Au cultivat, de asemenea, legume și în grădina care a rămas și sunt uimiți de diferența dintre legumele din seră și cele din grădină. Pe viitor acestă familie dorește ca din venitul pe care-l vor obține din această seră să-și poată construi o a doua seră în spațiul care le-a rămas în grădina lor.

Aici puteți viziona mai multe imagini din acest proiect.