Exemplul bunicii Eunice

Tanti Eunice este o femeie de 65 de ani și a fost acceptată în proiectul Adopt a granny la începutul anului 2011. Ea locuiește cu fiul ei, dependent de alcool, care își cheltuie toate veniturile din munca ocazională pe băutură. Acesta nu-și susține mama nici cu bani și nici cu vreun ajutor la treburile casnice.

Eunice a lucrat ca și menajeră o perioadă, dar fără carte de munca, astfel încât, deși acum a împlinit vârsta legală pentru pensionare, nu are drept de pensie.

Împreună cu fiul ei trăiesc în condiții foarte grele. Datorită lipsei veniturilor, de multe ori nu are ce să mănânce. De multe ori a suferit de foame, astfel că vecinilor li se făceau milă de ea, oferindu-i ceva de mâncare. Casa lor este într-o stare avansată de degradare, este periculos să locuiești în ea, existând riscul să se prăbușească. Nu au curent electric și nici apă curentă, folosesc lumânări pe timpul nopții. Pe timpul iernii nu au avut nici lemne pentru încălzire, primind tot de la vecini ajutor pentru a nu îngheța de frig.

Intrând în proiectul Adopt a granny, Eunice a început să fie ajutată cu hrană și îmbrăcăminte lunar. De asemenea, a fost bucuroasă să participe la întâlnirile de la Clubul Elisabeta, întâlniri organizate lunar pentru batrânii din proiect. În timpul acestor întâlniri, persoanele vârstnice se întâlnesc împreună și povestesc despre problemele lor, se roagă și citesc Cuvântul lui Dumnezeu.

Când am întâlnit-o era disperată. Acum, după un an de când este  susținută prin proiect, ea pare că și-a recăpătat vitalitatea. Am remarcat cât de încântată a fost când a reînceput să-și cultive micuța ei gradină. Prin proiect, ea a fost ajutată și cu semințe pentru grădină.

Este intr-adevăr un miracol să vezi cum grija, dragostea și atenția poate schimba viața unui om! Oricine poate observa cu usurință că Eunice are acum puterea să meargă înainte și să înfrunte greutățile zilnice.