Elevii din Agrij dăruiesc cu bucurie

Am dorit prin această activitate să aducem bucurie în casa unei familii de rromi din Agrij. Colectivul clasei a V-a, sub îndrumarea d-nei Director Aurelia Pavel și a d-nei diriginte Eugenia Mitrașcă au hotărât să întâmpine Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus ducând daruri (alimente) unei familii cu doi copii, în vârstă de trei, respectiv un an. Părinții  sunt foarte tineri, sub 20 de ani, și au fost alungati de acasă. Locuiesc în Agrij în camera pe care o matușă le-a pus-o la dispoțtie. Nu au nici un fel de venit, cu excepția alocațiilor copiilor. Reacția lor la vederea elevilor, care au mers cu alimentele, a fost una de surprindere totală. Din spusele lor, a reieșit că nu au fost obișnuiți cu asemenea gesture.

Oameni simpli fiind, n-au știut să-și exprime bucuria în cuvinte, dar zambetul de pe fețele lor a fost deajuns pentru cei 17 elevi ai clasei a V-a.  Și-au dat seama astfel că doar cu puțin poți aduce lumină și speranță într-o casă mică, întunecoasă, și foarte modest utilată.

“Lacrimile din ochii gazdelor ne-au pus pe gânduri ” au spus cațiva din elevii clasei a V-a și “suntem  nerăbdători să mai avem asemenea acțiuni”. “ Am putut vedea în ce sărăcie trăiesc semenii noștri și astfel știm să prețuim mai mult casa, familia și părinții noștri”!

De mentionat faptul ca satul Agrij este un “ sol tare impietrit”. Pentru cativa dintre dascalii Scolii Agrij Campania “Galeata albastra” este un elemnet de noutate si o adevarata provocare. Chiar si dascalii care la inceput au fost reticenti, dupa ce au vazut impactul ce l-a produs actiunea in vietile si inimile copiilor , au fost de acord sa continuam aceasta activitate si in anii urmatori.

Multumim  “ Dorcas Aid” pentru sansa de a deveni mai sensibili si mai omenosi! Elevii Scolii Gimnaziale Agrij, Salaj

[wzslider]