Am dat startul cursului de Mobilizare a Resurselor Locale

O comunitate care se schimbă în bine este o comunitate care are la bază parteneriate locale, conduse de o mână de oameni care luptă pentru dezvoltarea ei. Cei care încă mai cred în locul în care trăiesc și în potențialul lui, se așază împreună la o masă și construiesc viitorul nelăsând în urmă și pe cei care sunt vulnerabili.

Cu aceste gânduri am început să investim în locuri și oameni din satele românești de mai bine 35 de ani. Alături de partenerii noștri locali reușim să construim baza pentru o dezvoltare comunitară sustenabilă. Credem că din interior o comunitate poate înflori și doar descoperind potențialul ei fac ca noi oportunități să apară. 

Implementăm în prezent 12 proiecte în 6 județe din România care urmăresc dezvoltarea comunitară. Agenții de schimbare sunt oamenii care lucrează zi de zi cu beneficiarii și străbat satele din zonele defavorizate. Am învățat împreună să observăm ce e mai de preț într-un loc, resurselele umane și materiale. 

Dar cum descoperim și cum mobilizăm aceste resurse locale?

Dorim să răspundem împreună la această întrebare iar pentru a veni în sprijinul partenerilor noștri am inițiat un curs intens de Mobilizare a Resurselor Locale care va avea loc online pe o platformă interactivă, timp de 10 săptămâni, în perioada iunie – octombrie 2021. 

Vom petrecem împreună câteva ore pe fiecare sesiune și vom dezbate subiecte precum: 

Bazele Abordării Comunitare 

Educația adulților

Dezvoltarea de Parteneriate 

Relația cu autoritățile publice

Managementul proiectului

Strategii pentru Mobilizarea Resurselor Locale 

Supervizare în Asistența Socială

Leadership

Cei care vor conduce sesiunile și exercițiile sunt reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor specializate care au o experiență vastă în domeniu. Nu vom lăsa totul la nivelul unui curs teoretic, fiecare participant va avea ocazia de a dezvolta și de apune în practică un plan pentru comunitatea din care face parte.

Ne susținem partenerii și îi încurajăm să inoveze în proiectele pe care aceștia le implementează. Nu ne vom opri aici pentru că vom relua cursul cu noi participanți în toamnă.

Dacă dorești să afli mai multe despre această oportunitate, contactează-ne la adresa de email: [email protected].

Împreună dezvoltăm comunități!