Ajută un bătrân!

Proiectul ”Adopt a granny” este derulat de către Asociatia Dorcas în parteneriat cu mai multe organizații: Asociaţia Oastea Domnului – Gherla, Centrul Creştin Betania – Oradea, Pro Chisto et Ecclesia – Târgu-Mureş, Zalău și Oradea, Fundaţia Creştină Diakonia: Cluj-Napoca.

Scopul proiectului este ajutorarea persoanelor vârstnice pentru a-și îmbunătății modul de trai din punct de vedere material, emoțional și spiritual. Concret, în cadrul proiectului se oferă  ajutor medical, mental şi spiritual unui număr de 589 persoane vârstnice, aflate într-o situaţie disperată din următoarele zone: Cluj-Napoca, judeţul Cluj, Târgu-Mureş, Sălaj şi Bihor.

Beneficiarii primesc lunar un pachet alimentar, la care se adaugă îngrijire periodică la domiciliu, consiliere spirituală și activități de socializare: rugăciune, vizite în diferite locuri, excursii, tabere pe timp de vară.

De asemenea, se oferă ajutor pentru situațiile de urgență medicală cum ar fi unele operații, și acolo unde este cazul se acordă susținere pentru renovarea caselor și apartamentelor.

Toate povestioarele prezentate sunt intamplari reale ale unor persoane din proiectele sustinute de Dorcas. Numele si fotografiile nu coincid cu persoanele prezentate, pentru protejarea imaginii lor.