Prima tabără din viața copiilor romi din Gepiu, la Suncuiuș, Județul Bihor

A doua zi după încheierea anului școlar, elevii din proiectul ,,TOGETHER INTEGRATED ROMA DEVELOPMENT’’ au participat pentru prima oara în viața lor la o tabară de vară, în localitatea Șuncuiuș, la poalele Apusenilor.  Aceștia au așteptat nerăbdători zilele de vacanță și relaxare într-o zonă în care nu au mai fost niciodată.

În ziua plecării părinții i-au condus pe copii la autocar, le-au dat ultimele sfaturi pentru buna purtare și și-au luat rămas bun. Pe tot parcursul drumului copii au fost curioși și nerăbdători să vadă unde vor sta.  Odată ce au sosit la locul de tabără aceștia au fost repartizați în dormitoare și au primit produse de igienă necesare pentru toată durata taberei. Pentru ei a fost pregătit un program plin de activități. În fiecare zi trezirea a fost la ora 7, apoi copiii au avut un timp de înviorare în curtea campingului și la ora 8 au luat micul dejun. După o zi lungă și plină, stingerea a fost la ora 22.

Activitățile taberei au fost divese, copii au fost împărțiți pe grupe și au avut parte de: drumeții, jocuri sportive, jocul cu ștafete, jocuri de amuzament, lucru manual, proiecție de desene animate, foc de tabară și o seara specială: ,,Seara talentelor’’- în care copiii au prezentat câteva scenete, pantomime, exerciții de gimnastică și cântece. Copiii au fost tare încântați, iar unii dintre ei au zis că nu mai vor să se întoarcă acasă decât peste două luni.

Pentru copii, această tabără a însemnat mai mult decât o excursie. Aceasă ocazie de a participa într-o tabără, pregătită special pentru ei, a fost prima din viețile lor. Au avut parte de momente frumoase, de învățături și activități educative care îi vor influența și după terminarea excursiei.  Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru reușita acestei tabere – sponsorilor Dorcas, echipei de voluntari, echipei de la bucătărie și administrației taberei. Toate acestea au fost darul lui Dumnezeu pentru acești copii defavorizați din Gepiu. Cu siguranță nu vor uita niciodată această tabără!