Ducând bucuria Paștelui bunicuților singuri

Cu câteva zile înainte de Sărbătoarea Paștelui, în timpul Săptămânii Altfel și a vacanței școlare, împreună cu trei voluntari ai asociației noastre am hotărât să vizităm bunicuții din proiectul ”Adoptă un bunic!” , iar celor care nu se implică în alte activități de socializare (în special din cauza problemelor de sănătate) să le facem o surpriză specială, ducându-le un coșuleț cu ouă roșii.

Două dintre fetele care au mers cu noi, Paula și Ioana, au pregătit coșulețele cu o zi înainte de distribuția pachetelor.  Ele le-au creat și decorat,  au vopsit ouăle și la sfârșit au umplut coșulețele atât cu ouă vopsite cât și cu câteva ouțe de ciocolată viu colorate.  Apoi am pornit la drum. Primii vizitați au fost câțiva bunicuți din localitățile Răscruci și Bonțida.  Unii dintre ei le-au strâns pe fete în brațe, le-au sărutat mâna, le-au mulțumit în fel și chip cu o bucurie de nedescris. Au fost atât de surprinși că și ei primesc ceva de Paști încât unii chiar s-au blocat, neștiind cum să reacționeze. Alții au spus că se bucură că acum au ce să le ofere nepoților dacă le vin în vizită de Paște, mai ales că nu se mai gândeau că au de unde să vopsească ouă. Fața li s-a luminat și cu siguranță își vor aminti cu mare drag vizita fetelor.

A doua parte a distribuției a avut loc în Gherla și împrejurimi. Și aici reacțiile de bucurie și uimire s-au împletit cu lacrimi și strângeri de mână. Unele dintre bunicuțe pur și simplu au mers în grabă în grădină ca să le aducă fetelor flori, ca să poată și ele simți bucuria ce au adus-o prin acest gest de bunătate.

Ne bucurăm din inimă că le-am putut aduce un zâmbet și o mireasmă de sărbătoare și celor în casele cărora aceasta vine mai anevoie. Chiar credem că vestea Învierii lui Hristos merită dusă în orice formă, tocmai pentru că Hristos s-a dăruit pe Sine ca noi să învățăm să ne dăruim, în special oamenilor în nevoie.  Și mai mult ne bucurăm de faptul că și generațiile ce vin după noi doresc să se implice în acest tip de activități, gustând cu mare drag din frumusețea dărniciei.