Ajutor umanitar pentru refugiați

Conform UNCHR, criza cauzată de războiul dintre Rusia și Ucraina, a strămutat până acum aproximativ 6,5 milioane de persoane în interiorul țării. Peste 3,8 milioane de oameni din Ucraina au traversat țările vecine din regiune pentru a găsi un refugiu, femeile și copiii reprezintând 90% dintre persoanele care sunt nevoite să fugă din zonele cu risc ridicat.

În România au intrat, până în prezent, peste 590 de mii de ucrainieni dintre care 80 de mii au rămas pe teritoriul țării noastre, iar cifrele continuă să crească. Se preconizează că 12 milioane de persoane vor avea nevoie de asistență umanitară.

Răspundem acestei crize prin oferirea de ajutor umanitar și sprijin, prin colaboratorii noștri, refugiaților
care trec granițele României și celor care au ajuns în zona de vest a Ucrainei.
Prin proiectul nostru de răspuns rapid, susținem parteneri din zona Botoșani, Suceava, Iași, Satu Mare și Cluj
cu resurse financiare și materiale.

Transporturi umanitare
către Ucraina

În zona de Vest a Ucrainei (Transcarpatia) sunt între 600 000 - 800 000 de refugiați interni, iar posibilitățile lor de a procura hrană sunt reduse.
Trimitem ajutoare umanitare, produse alimentare și nealimentare către Dorcas Ucraina pentru a fi distribuite către centrele de refugiați.

Sprijin material
și financiar pentru partenerii noștri

Contribuim financiar pentru a acoperi costuri generate de ajutorarea refugiaților (plata utilităților, oferirea de mese calde, depozitare, cartele telefonice, transport refugiați,etc).
De asemenea, trimitem produse alimentare și igienice pentru a fi distribuite celor care ajung în centrele partenerilor.

Protecție și prevenție împotriva traficului uman

Dorim să ne asigurăm că refugiații care ajung la partenerii noștri și tranzitează România se află în siguranță.
Contribuim la reducerea riscului de trafic uman prin oferirea de resurse, informații și prin punerea la dispoziție a unei platforme de organizații specializate în acest domeniu.

Susține acest proiect

Dorim să sprijinim, împreună cu partenerii noștri,
peste 20 000 de refugiați care ajung în România și care se
află în regiunea de vest a Ucrainei.

Parteneri

Cum a început războiul?

În 2021, Rusia a pornit o concentrare de forțe militare de mare amploare în apropierea frontierei de est a Ucrainei, fapt care a stârnit o mare îngrijorare în Ucraina și în întreaga lume. 

La 21 februarie 2021, după mai multe săptămâni de tensiuni extreme, președintele Vladimir Putin a decis să recunoască drept entități independente zonele care nu sunt controlate de guvern ale oblastelor Donețk și Luhansk (regiuni administrative) din Ucraina și să trimită trupe ruse în aceste zone. Această decizie a venit ca urmare a unui vot favorabil din partea Dumei de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului Rusiei) la 15 februarie.

În 24 februarie 2022, Rusia a început invadarea Ucrainei.